Hvad er en relevant reklame?

Når du skal sælge reklameplads, så er det meget vigtigt at forstå hvad ordet “relevant” egentlig betyder. Når du kigger på Google Adsense reklamer er det nemlig ikke altid relevante tekstreklamer, der dukker op. Det sker fordi mange spekulerer i billige nøgleord, og derved kan noget fuldkommen irrelevant dukke op fordi dit indhold matcher et af de billige nøgleord.

Den slags giver nul indtjening, og det beskriver jeg også i e-bogen “Sådan tjener DU penge på bannerreklamer.”

Hvis du skriver en blog om det at tjene penge online, så kan der være flere forklaringer på hvad der er relevant. Relevans betyder, ifølge Wikipedia følgende:

Noget er relevant, hvis det kan fungere som redskab til at løse et problem. Hvis man har skørbug, er C-vitamin et relevant lægemiddel. Hvis man ikke ved dette, kan en lægebog der fortæller det være relevant.

Det er RELEVANT at løse et problem
Hvis du beskriver et konkret problem om skatteberegning, kunne det sagtens være en god lejlighed til at introducere en bannerreklame for bladet Penge & Privatøkonomi. Ikke fordi du skal skrive FOR at introducere et bestemt produkt, men hvis du hjælper læseren med et præcist problem bliver dine bannerreklamer relevante for læserne, og de vil være glade for at købe via dit banner.

Men du kan også godt bruge reklamer som er relevante for sæsonen. Når vi nu nærmer os foråret begynder mange at tænke på planlægning af sommerferien, og her vil det være en god idé at introducere et banner eller to der relaterer til billige flypriser eller fornuftige sommerhuse. Dér er der meget at hente, og det kan godt betale sig at holde øje med sæsonen, så du er foran konkurrenterne.

Nogle har diskuteret om folk var bannerblinde, og det er lidt forskelligt — afhængig af det publikum du tiltrækker. Der er nogle som bare ikke VIL købe dit tilbud, og det ændrer sig hverken ved at “gemme” dine Adsense-reklamer eller nye bannere. Den slags mennesker er “immune” over for ethvert tilbud du kommer med.

Men det glædelige er, at den slags mennesker udgør et absolut mindretal. Der er gang i bannerreklamer, og bureauerne der formidler disse reklamer får også del i indtjeningen. Det er ren win-win for alle parter.

Har du spørgsmål til bannerreklamer, så skriv en kommentar. Det kunne være der var en speciel vinkel som kunne inspirere til en ny artikel her på bloggen.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 9.3/10 (3 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0 (from 0 votes)
Hvad er en relevant reklame?, 9.3 out of 10 based on 3 ratings

Tags: , ,

Thursday, March 11th, 2010 henrikblunck Basis-teori

No comments yet.

Leave a comment

*

Søg

 

Kategorier