Indkomst – passiv, aktiv, direkte og indirekte

Når det gælder indkomst findes der flere typer, og i denne artikel skal vi se nærmere på passiv indkomst, aktiv indkomst, direkte indkomst og sidst men bestemt ikke mindst indirekte indkomst. Umiddelbart er der fællestræk mellem aktiv og direkte indkomst, men lad os nu tage dem hver især i rækkefølge.

Passiv indkomst
Passiv indkomst kunne f.eks. være din Adsense-indtjening. Du indsætter en kode én gang på din blog eller hjemmeside hvorefter Google sørger for at tilpasse reklamerne til de indlæg du skriver. Men denne indkomst er ikke mere passiv end du løbende bør justere dine reklamestørrelser. Du gør måske nye opdagelser eller du opdager, at bestemte nøgleord bliver “snuppet” af smarte spekulanter som betaler håndører der hvor du måske kunne tjene mere ved at indsætte en bannerreklame i stedet.

Den passive indkomst er derfor ikke helt så passiv alligevel, for det kræver handling – nemlig indhold – at opnå trafikken der skal til for at opnå indtjeningen.

Til gengæld bliver dit indhold ved med at være online, så efter du har skrevet en artikel oplever du måske en type trafik der direkte er afledt af din artikels relevans for det folk søger. Senere bliver artiklen fundet når folk søger historiske oplysninger, eller ser et Tweet du har skrevet hvor artiklen er relevant i en helt anden forbindelse.

Aktiv indkomst
Den aktive indkomst er den du får når du f.eks. laver en salgsside for din e-bog eller dit videokursus. Det kunne være en side der senere bliver fundet fordi du påny skriver et Tweet eller en statusopdatering på Google+ eller Facebook. Den aktive indkomst kan også være sponserede tekster, altså tekster hvor du får betaling for at skrive en tekst på din blog. Husk i den forbindelse at angive, at der er tale om en sponseret tekst, fordi det igen vil vise fuld åbenhed om at du tjener penge på at skrive den pågældende artikel. Ikke fordi det gør din artikel mindre værd (hvis du husker altid at være ærlig i det du skriver), men ganske enkelt fordi det er god kutyme – og måske kan inspirere andre til lignende indkomst når de ser muligheden…

Direkte indkomst
Den direkte indkomst er den indtjening der direkte afhænger af din indsats. Det kan både være linkbuilding til dine andre blogs, der giver ekstra trafik, og/eller det kan være indtjening der er direkte relateret til mængden af indhold. Du kan sagtens være en aktiv blogger der tjener passiv indtjening på Google Adsense reklamer, men du kan ikke være en passiv blogger der tjener direkte indkomst, for indkomsten kommer ikke af sig selv. Det kræver handling, nemlig at du får skrevet noget tekst.

Den mest åbenbare form for direkte indkomst er der hvor du skriver en anmeldelse af et produkt, som du bagefter viser et affiliate link til.

Indirekte indkomst
Den indirekte indkomst kunne være den indtjening du opnår fordi du f.eks. skriver et gæsteindlæg på en anden blog. Når jeg skriver artikler om bestemte emner kan der også komme en forespørgsel om lignende tekster indenfor samme emne, og det er egentlig en indirekte indkomst, som bagefter udmønter sig i aktiv indtjening fordi indkomsten afhænger af tempoet med hvilket jeg så skriver artiklerne der bestilles.

Konklusion
Selvom udtrykkene, på overfladen, kan ligne hinanden er der således stor forskel mellem typerne af indkomst. Hvor meget du selv kommer til at tjene afhænger dels af din kreativitet, men sandelig også af din flid. De folk der påstår at tingene kommer ned fra himlen må have set for mange tegnefilm, for alt afhænger naturligvis af handling, vedholdenhed og en aktiv indstilling til det at få noget fra hånden. Det ene medfører det andet hvis du bevarer en passion for det du blogger om, og til sidst kører det næsten helt af sig selv. Efterhånden som du bliver vant til at skrive vil dette falde dig lige så naturligt som at tale…

Held og lykke med at skabe din online indtjening.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.5/10 (2 votes cast)
VN:F [1.9.22_1171]
Rating: +1 (from 1 vote)
Indkomst - passiv, aktiv, direkte og indirekte, 4.5 out of 10 based on 2 ratings

Tags: , , , ,

Monday, December 19th, 2011 henrikblunck Basis-teori

3 Comments to Indkomst – passiv, aktiv, direkte og indirekte

 1. Jeg er uenig med dig i dine definitioner, men det ser ud til, at der kun findes forklaringer på den klassiske måde at forstå passiv indkomst på online.

  Før internet marketing blev passiv indkomst forstået som indkomst, man fik fra renter eller som medejer af en virksomhed, man ikke deltog i ledelsen af.

  I dag forstår jeg passiv indkomst som et arbejde, man udfører én gang, og så kommer indkomsten fremover uden yderligere indsats.

  Fx hvis man skriver en e-bog (en gang) og sælger den.

  Eller hvis man skriver artikler og blogindlæg og har reklamer på sin side.

  Aktiv indkomst er indkomst, der stammer fra, at man sælger sin tid. Altså, hvis jeg skriver en artikel for en anden person, så får jeg betaling én gang, og så er det slut.

  Direkte og indirekte indkomst har jeg aldrig hørt omtalt før.

  Jeg har udelukkende min forståelse af begreberne fra engelsk-sprogede sider, så måske er det anderledes i Danmark.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 2. Britt Malka on December 20th, 2011
 3. Jeg takker for din kommentar, og forstår godt din mening med definitionerne. Det jeg særligt har ville gøre op med har været folks forståelse af f.eks. udtrykket autopilot m.v.

  Mange har, fuldkommen fejlagtigt, troet, at du bare oprettede en blog, og så tjente du penge. Som vi begge er enige om skal der skrives indlæg for at disse bagefter tjener penge for dig (passiv indkomst) ved at være online resten af livet…

  På samme måde har nogle her i landet brugt udtrykket “afledt indtjening” for den indirekte indtjening. Den er vigtig, for f.eks. kan der nemt tjenes penge på at skrive gæsteindlæg – enten i form af øget trafik eller i form af at andre kontakter dig fordi de finder ud af du er god til at skrive om et bestemt emne.

  Jeg kunne fristes til at kalde aktiv og direkte indtjening for næsten det samme. Formålet var i hvert fald en nuancering, fordi emnet er blevet misbrugt og sikkert også er en af grundene til mange her i landet er skeptiske.

  Som vi flere gange, på hver vores blogs, har været inde på skal der en handling til før indtjeningen kommer. Stopper handlingen vil trafikken i mange tilfælde stagnere. Omvendt kan f.eks. dit Tips og Tricks site netop påvise, at din linkbuilding var så god, at der nu er mange links til dine indlæg, så på den vis er der ikke kommet stagnation, men derimod en vedvarende strøm af trafik fordi indholdet har været så godt, ja nærmest unikt. [Jeg tør jo næsten ikke rose det for meget, for jeg ved jo du kan lide det... ;-)]

  Jeg håber at min kommentar derved medvirker til at styrke selve formålet, nemlig at få flere til at lette rumpen, og i samme moment bringe et ønske om at flere vil skrive her på bloggen så det ikke kun er den relativt lille skare af mennesker der holder liv i bloggen.

  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 5.0/5 (1 vote cast)
  VN:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 4. henrikblunck on December 20th, 2011
 5. God kommentar, Henrik. Meget klar og tydelig. Og jeg er enig.

  I øvrigt overdriver du, når du skriver, at der er en lille skare mennesker, der holder liv i bloggen.

  Lad os se det i øjnene: Det er kun dig, der gør.

  Jeg må tilstå, at når jeg tænker “Oh! DET vil jeg skrive et blogindlæg om”, så tænker jeg først og fremmest og udelukkende på en engelsk blog.

  Jeg er vist kommet for langt væk fra det danske. Cyril retter mig gang på gang, når jeg siger noget, som jeg selv synes lyder formidabelt ;-) men som rent faktisk er en blanding af engelsk, fransk og dansk. Nu også hebraisk, hehe.

  Hvad jeg vil gøre ved bloggen, ved jeg endnu ikke. Måske kommer det helt af sig selv? Måske får jeg pludselig en idé, eller jeg vil igen begynde at skrive på dansk? Jeg ved det ikke.

  Argh! Ikke engang min blog kender mig. Jeg skal skrive den idiotiske CAPTCHA kode ;-)

  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0.0/5 (0 votes cast)
  VA:F [1.9.22_1171]
  Rating: 0 (from 0 votes)
 6. Britt Malka on December 20th, 2011

Leave a comment

*

Søg

 

Kategorier